Skip to content

Bagajul din trecut

Text: Aurelian Mihai

De ce continuăm să ducem cu noi obiceiuri pe care le știm că nu ne fac bine?

De cele mai multe ori, păstram obiceiuri fără să ne dăm seama că ele ne fac rău. Atunci când realizăm că sunt nocive, considerăm că suntem prea trecuți prin viață pentru a mai putea schimba ceva.Ce facem atunci când realizăm că acel obicei nu ne face bine, ne străduim să îl “distrugem”, dar nu ne iese?

Cel mai probabil reacția de mai sus vine de la comoditatea specific omului, dar mai ales a omului contemporan. De ce comoditate? Pentru că, acțiunea, pe care o întreprindem pentru distrugerea obiceiului greșit, are nevoie de timp. Ne dăm silința câteva zile, rezultatele se văd și nu prea, dorința de mai bine se estompează și considerăm ca la noi nu merge.

Ce e de făcut? Poate cel mai rapid raspuns ar fi să ne acordăm mai mult credit. Să ne ascultăm mai mult, să fim mai buni cu noi și să ne vedem mai mult ca pe o persoană dragă decat ca pe un individ fără formă. Interiorul nostru are nevoie de mai multă atenție și zilele despre care vorbeam mai sus nu sunt suficiente pentru a ne ajuta in oricare aspect pe care vrem să-l modificăm la noi.

Purtăm cu noi un bagaj de informații și obiceiuri pe care nu le conștientizăm. In bagajul pe care il ducem cu noi prin viață sunt atât obiceiuri bune cât și obiceiuri de care vrem să scăpăm. Dacă din timp in timp am sta și am conștientiza ce ne face bine si ce ne face rău, poate că am proceda ca in perioada premergătoare sărbătorilor. Atunci când facem curat in casă, păstrăm lucrurile bune si le aruncăm pe cele care nu ne mai sunt de folos.

Consideră-ți interiorul ca pe o casă si curăță acele obiceiuri de care crezi că trebuie să scapi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *